Groen-wit kleurt binnenstad en Europaweg in aanloop naar promotiekraker (foto’s en video’s)

nieuws
Foto: Annemieke Wellin

De oproep van FC Groningen om in het groen-wit naar het stadion te komen vrijdagavond lijkt ook in de binnenstad, het Sontplein en de Europaweg naar de Euroborg flink opgevolgd.

Veel terrassen zaten vrijdagmiddag vol met supporters van de FC, in de aanloop naar het duel met Roda JC (de directe promotieconcurrent) in de Euroborg. Rond het middaguur ging het goud-geel al bij veel fans naar binnen. Op sommige plekken ging ook al de eerste groene rookpot aan.

Bericht gaat verder onder de beelden:

Omgeving Sontplein kan FC-fans niet missen

Rond 16.00 uur begon het Sontplein vol te lopen met supporters. Voorafgaand aan de wedstrijd lopen de fans een zogenaamd ‘corteo’ naar de Euroborg vanaf het plein over de Europaweg. De stoet vertrok rond 17.00 uur en kwam voor 18.00 uur aan bij het stadion.

Bericht gaat verder onder de beelden:

Na een corteo van een ruim half uur kwam de grote stoet supporters aan bij de Euroborg. De wedstrijd begint vrijdagavond om 20.00 uur. Vanuit Kerkrade zijn zo’n 1.100 supporters onderweg naar Groningen.

Foto’s en video’s: Maarten Siepel, Annemieke Wellin, Patrick Wind en Rieks Oijnhausen