Nu ook gluren naar afbraak van de tijdelijke en de opbouw van de nieuwe Julianabrug

nieuws
Screenshot van webcam Julianabrug door Aanpak Ring-Zuid

Geïnteresseerden konden al kijken naar de werkzaamheden aan het nieuwe Julianaplein, de verdiepte liggen van de zuidelijke ringweg, het Vrijheidsplein en het Europaplein. Met Operatie Ring-Zuid op het punt van beginnen kwam daar vrijdagmiddag een zesde bij.

De nieuwe webcam is de tweede die geplaatst is bij het Julianaplein. Deze camera richt zich niet op de Brailleweg en de nieuwe ovonde, maar op de tijdelijke Julianabrug. De komende weken kan iedereen de sloop van deze brug zien en het afbouwen van de nieuwe Julianabrug goed volgen.

 

Wie dat doet, is niet de enige. Volgens Aanpak Ring-Zuid zijn de webcams enorm populair: “Veel mensen kijken regelmatig of af en toe mee naar de rechtstreekse beelden vanaf de bouwplaatsen. Via de webcams is de voortgang van het project Aanpak Ring Zuid vanuit de luie stoel te volgen.”

De nieuwe webcam is, net als de vijf andere camera, te volgen via deze website.

De afbraak van de tijdelijke Julianabrug is één van de belangrijkere onderdelen van Operatie Ring-Zuid, de afbouwoperatie van het ringwegproject in Groningen. Meer informatie over de eerste paar weken van de grote verkeersstremming, die tot begin september duurt, vind je in dit artikel.