PKC’83 boekt eerste zege en Oranje Nassau verliest voor het eerst

sport
Foto Andor Heij. Oranje Nassau - PKC'83

PKC’83 heeft zaterdagmiddag de eerste overwinning van het seizoen geboekt. De derby bij Oranje Nassau werd met 1-0 gewonnen. Het was voor ON de eerste nederlaag van het seizoen in de eerste klasse J.

In een boeiende eerste helft kregen de beide ploegen de nodige kansen. Zo teisterde Peter van Son van ON met een afstandsschot de lat en mikte Djarni Leidelmeijer de bal net over de kruising. De mogelijkheden die PKC kreeg waren groter door twee keer vlak voor ON doelman Erwin Heidekamp op te duiken. Op slag van rust gebeurde dat opnieuw. Een voorzet van Brian Inge werd door Rob Schokker raak gekopt.

Na de pauze gebeurde er weinig. Youri Schuur schoot namens ON net voorlangs en Kay Bootsma deed dat voor PKC. ON probeerde voetballend een gat in de defensie van PKC te vinden, maar de bezoekers gaven achterin niks weg. Met name Haaye Feenstra speelde daarin, geposteerd vlak voor de defensie, een belangrijke rol.

“De eerste helft hebben we goed gespeeld en op basis van de kansenverhouding hebben we verdiend gewonnen”, aldus PKC’83 trainer Bert Vos. “We kregen steeds meer grip op de wedstrijd, maar in de tweede helft was het toch overleven. Maar daar hebben we ook voor gekozen met een vijf, drie, twee opstelling om weinig weg te geven en dat is redelijk goed gelukt”.

“Als je zoveel de bal hebt, maar zo weinig kansen weet te creëren, zeker in de tweede helft kun je misschien stellen dat de nederlaag terecht is”, zei Oranje Nassau trainer Erwin Heerlijn. “Maar aan de andere kant, we zijn duidelijk de betere ploeg, maar zo werkt voetbal niet altijd”. ON bleef bewust combineren, zei Heerlijn. “Als je opportunistisch gaat spelen, speel je hun in de kaart met de lengte achterin. Wij waren onzorgvuldig na rust, we maakten domme foutjes aan de bal, dat kan gebeuren, maar het gebeurde te vaak”.

Oranje Nassau staat derde met 11 punten uit 6 wedstrijden. PKC is tiende met 4 uit 5.

Verslag Velocitas – GRC en DZOH – GVAV