Eerste klasse: Velocitas wint derby van GRC Groningen, grote nederlaag GVAV

sport
Velocitas - GRC. Foto Martijn Minnema

Velocitas won zaterdagavond in de eerste klasse J met 4-2 van stadgenoot GRC Groningen. GVAV ging in Emmen met 4-1 onderuit tegen DZOH.

Velocitas – GRC Groningen 4-2

De wedstrijd tussen Velocitas 1897 en GRC Groningen was er één met diverse gezichten. In de eerste helft was Velocitas de betere ploeg. Velocitas kreeg onder meer via Dion Zimmerman een paar goede mogelijkheden. Na 26 minuten opende Jochem de Vries voor Velocitas de score door een rebound raak te tikken. Op slag van rust tekende Jesse Bosgraaf met een diagonaal schot voor de 2-0. GRC was nauwelijks voor het doel van de tegenstander te vinden.

Na de pauze zette GRC aan en via Rens Wardenier en een eigen doelpunt van Velocitas was het halverwege de tweede helft ineens 2-2. Velocitas trok de wedstrijd weer naar zich toe. Bart Steenbergen zorgde voor een hernieuwde voorsprong. In de slotfase besliste Thomas Bats de wedstrijd definitief: 4-2.

DZOH – GVAV Rapiditas 4-1

GVAV verloor in Emmen met ruime cijfers van DZOH. De Drenten waren voor rust beter en kwamen met 2-0 voor. Na de thee hadden de Groningers het beter staan en via Youri ter Arkel werd het 2-1. DZOH nam echter de regie weer over en liep uit naar 4-1.

GVAV is zesde met 8 punten uit 6 wedstrijden. Velocitas heeft 7 uit 6 en staat zevende. GRC is negende met 4 uit 5.

Verslag Oranje Nassau – PKC’83