A28 komend weekend dicht van Groningen-Zuid tot Julianaplein

nieuws

De A28 richting de stad is vanwege werkzaamheden komend weekend dicht vanaf Groningen-Zuid tot het Julianaplein. Het verkeer moet dan omrijden.

Komend weekend wordt de A28 een stuk groener gemaakt. Er wordt gewerkt aan de bermen af en er worden struiken en bomen geplant in de middenberm en buitenberm. De afsluiting tussen Groningen-Zuid en het Julianaplein begint vrijdagavond 24 november (22:00 uur) en duurt tot maandagochtend 27 november (6:00 uur). In de andere richting is één rijstrook beschikbaar.

Langs de A28 en de zuidelijke ringweg (N7/A7) komen in totaal zo’n elfhonderd bomen. Het gaat om zuiliepen. Dat zijn smalle, hoge bomen. Ook komen er rozenstruiken in de middenberm. Dit alles geeft de wegen een groene, aantrekkelijke aanblik.

Het verkeer op de A28 richting Groningen wordt dit weekend bij afrit 39 Groningen-Zuid van de weg geleid. Daar kunnen de automobilisten linksaf naar de Laan Corpus den Hoorn of rechtsaf naar de Van Ketwich Verschuurlaan.
Verkeer vanaf het Julianaplein richting Hoogkerk/Drachten kan dit weekend hinder ondervinden. Vanaf het Julianaplein tot aan de afrit Corpus den Hoorn worden palen aangebracht voor de groenschermen die hier komen. Voor het verkeer is dan één rijstrook beschikbaar.

Ook het weekend van 1 tot met 4 december wordt langs de A28 groen aangeplant. Dan hoeft de A28 zelf niet meer dicht, maar wel de oprit vanaf Groningen-Zuid richting Julianaplein en de afrit Groningen-Centrum (naar de Brailleweg).