Stadspark Parkrun kijkt uit naar honderdste editie: ‘Altijd gezellig en sociaal’

nieuws
Foto: Iwan Beijes from FreeImages

Los van een korte onderbreking vanwege de pandemie rent een groep van gemiddeld vijftig hardlopers elke zaterdag vijf kilometer door het Stadspark. Volgende week zaterdag vindt de honderdste editie van de Stadspark Parkrun plaats.

De eerste Parkrun, een evenement wat overwaaide uit Londen, vond plaats op 29 februari 2020. Twee weken later moest er direct een streep door de wekelijkse hardlooptochten vanwege corona. Pas anderhalf jaar later kon er weer gestart worden met de wekelijkse Parkruns en sindsdien heeft er elke zaterdag looptocht plaatsgevonden.

“We verwelkomen elke week gemiddeld zo’n vijftig deelnemers”, vertelt Victoria van der Schans namens de organisatie. “Een tiental vrijwilligers staan wekelijks klaar om alles in goede banen te leiden. Dankzij gratis koffie, thee en koekjes is de sfeer niet alleen tijdens maar vooral ook na de Parkrun bijzonder gezellig en zeer sociaal.”

De organisatie hoopt op extra animo voor de jubileumeditie: “Meedoen is gratis. Je hoeft je slechts één keer te registreren om, waar ook ter wereld, je tijd te kunnen registreren op je persoonlijke pagina op de website. We hopen veel mensen te mogen begroeten op 5 augustus.”

Wie komende zaterdag mee wil lopen, kan zich hier registreren. Zaterdagochtend om 9:00 uur gaan de lopers beginnen aan hun 99ste vijf kilometer. Een week (5 augustus) later vindt de Parkrun voor de honderdste keer plaats.