Donar wint eerste thuiswedstrijd in Elite Gold

sport
Donar-speler Willem Brandwijk (#19) (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft zijn eerste thuiswedstrijd van de cross-borderfase van de basketbalcompetitie gewonnen. Zaterdagavond werd het tegen Hubo Limburg United uit Hasselt 68-66.

Bij de Groningers speelde een van de twee nieuwe aanwinsten mee. Peter Olisemeka speelde ruim 10 minuten en maakte daarin 5 punten. Een tegenslag was dan weer dat Vernon Taylor al snel in de wedstrijd geblesseerd raakte. Na het eerste kwart (18-14) liep de thuisploeg eerst uit naar 21-14, maar de Belgen kwamen terug tot 23-21. Bij rust was het 42-37.

Donar kwam niet best de kleedkamer uit. Pas na 6 minuten scoorde Donar voor het eerst na rust. De stand was op dat moment 42-45. Aan het eind van het derde kwart was de stand gelijk: 54-54. In het laatste kwart bleef het lang zeer spannend, totdat Viktor Gaddefors twee keer met een lay-up de overwinning binnensleepte.

Bij Donar waren er 3 spelers met een ‘double-double’: Clay Mounce (17 punten en 11 rebounds), Viktor Gaddefors (11 punten en 10 rebounds) en Andrej Magdevski (10 punten en 10 assists). Willem Brandwijk was mede-topscorer met 17 punten. Bij Hubo Limburg United was Alexander Stein topscorer met 18 punten.