Bouw van eerste Maggie’s Center begonnen

nieuws

Deze donderdag wordt een begin gemaakt met de bouw van het eerste Nederlandse ‘Maggie’s Center’ in Groningen. Als alles goed gaat, wordt het gebouw begin volgend jaar in gebruik genomen.

Maggie’s Center biedt een helende en huiselijke plek waar mensen die met kanker te maken hebben (gehad) samen met hun familie en naasten kosteloos terecht kunnen, voor psychosociale ondersteuning en begeleiding. Het gebouw krijgt een plek op de hoek Vrydemalaan – S.S. Rosensteinlaan.

Stichting Maggie’s Centers Nederland is opgericht in navolging van het MKJCCC in het Verenigd Koninkrijk, dat sinds 1996 zo’n 27 locaties heeft geopend. Het gaat om locaties naast grote ziekenhuizen met topklinische en oncologische zorg. Het eerste Maggie’s Center van Nederland maakt deel uit dit internationale netwerk.

Het gaat volgens de initiatiefnemers om een waardevolle aanvulling op de medische zorg die het ziekenhuis biedt. In de Groningse situatie geldt het ook als aanvulling op de verzekerde psychosociale zorg die het ‘Behouden Huys’ biedt. Het ‘Hamelhuys’, al jarenlang actief als inloophuis voor mensen met kanker, wordt ook betrokken in deze samenwerking.

Het centrum wordt gebouwd op het terrein van het UMCG naast het protonencentrum op de hoek van de Vrydemalaan en S.S. Rosensteinlaan. Het gebouw is ontworpen door architect Marlies Rohmer. Voor de nieuwbouw hebben diverse bedrijven de handen ineengeslagen. ‘Maggie’s Groningen’ wordt ook gesteund door meerdere donateurs.

Deel dit artikel: