Jorden van Foreest wint van Erigaisi

sport
Foto: flickr.com/photos/smoorenburg/

Jorden van Foreest heeft gewonnen van Arjun Erigaisi in de 8e ronde van Tata Steel Chess Masters in Wijk aan Zee.

Het was de eerste overwinning van Jorden na 4 remises en 3 nederlagen. Met wit offerde de Groninger op de 34e zet een paard voor twee pionnen. Erigaisi uit India wist daarna niet de sterkste verdediging te vinden en moest na 45 zetten opgeven.

Van Foreest staat nu met 3 punten uit 8 partijen op de gedeelde 11e plaats van de 14 deelnemers.

Koploper Abdusattorov speelde remise en heeft 6 uit 8. Op de tweede plaats staan Giri en So met 5 punten. Wereldkampioen Carlsen lijkt na twee nederlagen zijn vorm terug te hebben. De Noor won dit weekend van Rapport en Caruana. Met 4,5 punt is hij nog niet uitgeschakeld.

Er volgen in Wijk aan Zee nog 5 rondes. De laatste ronde is volgende week zondag.

Deel dit artikel: