Jorden van Foreest speelt remise tegen Anish Giri

sport
@Jurriaan Hoefsmit-Tata Steel Chess Masters 2023

Jorden van Foreest speelde zaterdag remise tegen zijn landgenoot Anish Giri in de 12e ronde van Tata Steel Masters.

Van Foreest bracht zijn landgenoot Giri aan het wankelen. In een prachtig gevecht offerde de Groninger in de opening een kwaliteit voor goede kansen. Mogelijk heeft Jorden ergens de winst gemist, maar op de 79e zet wist Giri de remise veilig te stellen. Van Foreest staat nu met 5 uit 12 op de gedeelde 10e plaats van de 14 deelnemers

Door deze remise bleef de nog ongeslagen Giri in de race om de titel. Koploper Abdusattorov deelde ook het punt en staat met 8 uit 12 bovenaan, gevolgd door Giri met 7,5 uit 12. Carlsen en So lijken uitgeschakeld met 7 punten.

Zondag is de ontknoping in de laatste ronde in Wijk aan Zee. Abusattorov speelt met wit tegen Van Foreest en Giri met wit tegen Rapport.

Deel dit artikel: