GVAV verspeelt riante voorsprong, winst GRC Groningen

Foto Martijn Minnema. GVAV - SVBO

In de eerste klasse E zondag leek GVAV makkelijk te winnen, maar speelde alsnog gelijk. GRC won van Jubbega en in 2K verloor Forward onverwacht van het laag geklasseerde HOVC.

GVAV Rapiditas verspeelde thuis een 3-0 voorsprong tegen SVBO. Het werd 3-3. Ingmar Liezenga opende al vroeg in de wedstrijd de score. Na de rust maakte Patrick Venema de 2-0. Een kwartier voor tijd leek Liezenga met zijn tweede de wedstrijd te beslissen: 3-0. Kort daarop werkte Niek Vreeman de bal echter in eigen doel. Via Dylan Wessels werd het in de 85e minuut 3-2. In de slotfase kwam doelman Lennon Ebeltjes van SVBO bij een vrije trap mee naar voren en uitgerekend hij kopte de 3-3 eindstand in de touwen.

GRC Groningen won in en tegen Jubbega met 2-0. De eindstand stond al na een kwartier op het bord. Erwin Alt maakte er na 11 minuten 1-0 van. Ronald Paans tekende voor de 2-0. Jubbega drong na rust wel aan, maar de Friezen wisten niet te scoren.

GVAV bleef tweede met 20 punten uit 11 wedstrijden. GRC steeg naar de vijfde plaats met 19 uit 12.

2K

Forward verloor thuis met 3-1 van laagvlieger HOVC. Marnix Metus maakte het doelpunt voor de studenten. Forward staat vierde met 19 uit 11.

Helpman speelde in Emmen met 0-0 gelijk tegen WKE-16. Helpman is vijfde met 17 uit 11.

SC Stadspark won thuis met 1-0 van hekkensluiter Noordster. Michel Boonstra maakte vlak na de thee vanuit een strafschop het enige doelpunt. Stadspark is negende met 14 uit 11.