Opnieuw twee auto’s beschadigd door brand, dit keer in Drielanden

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

Opnieuw kraaide in de nacht van vrijdag op zaterdag de rode haan in de oostelijke stadswijken. Dit keer raakten er twee auto’s beschadigd aan het Waterland in de wijk Drielanden. Niemand raakte gewond.

De melding van een autobrand kwam rond 04.30 uur binnen bij de hulpdiensten waarop een tankautospuit naar het adres werd gestuurd. Bij aankomst bleek er brand te woeden in een geparkeerde personenauto. Ondanks dat de brandweer snel aanwezig was, kon niet voorkomen worden dat het voertuig uitbrandde. Een auto die er naast stond geparkeerd raakte flink beschadigd. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is onduidelijk. De politie doet hier onderzoek naar.

In de nacht van woensdag op donderdag gingen er twee auto’s verloren bij een brand aan het Heerdenpad. Omstanders lieten weten dat deze brand vermoedelijk veroorzaakt is door een vuurwerkbom. Een maand geleden raakten meerdere auto’s beschadigd bij een autobrand aan de Wibenaheerd. Of de branden in relatie staan tot elkaar is onbekend.

Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen