Auto in lichterlaaie in Beijum, meerdere voertuigen beschadigd

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

De brandweer moest maandag aan het einde van de avond in actie komen vanwege een autobrand aan de Wibenaheerd in de wijk Beijum. Dat melden nieuwsfotografen.

De melding van de brand kwam rond 23.30 uur binnen bij de hulpdiensten waarop een tankautospuit naar het adres werd gestuurd. “Toen de brandweer arriveerde stond een personenauto in lichterlaaie die geparkeerd stond op een parkeerplaats”, vertelt een fotograaf. “Politieagenten hadden daarvoor al een bluspoging gedaan met behulp van een poederblusser, maar dit had geen effect.”

De brandweer zette één straal hogedruk in om het vuur onder controle te krijgen. Men kon niet voorkomen dat het voertuig zwaar beschadigd raakte. “Ook naastgelegen voertuigen hebben door de hitte schade opgelopen. De politie sluit brandstichting niet uit. Meerdere buurtbewoners hebben kort voor het uitbreken van de brand personen zien weglopen.”

Foto: Rieks Oijnhausen