Amateurvoetbal: Winst GRC, verlies GVAV, Tim Sanders show bij Helpman

sport
Foto Martijn Minnema. GRC Groningen - NEO

In de eerste klasse E zondag won GRC en verloor GVAV verrassend. Een klasse lager was er de Tim Sanders show bij Helpman. In 3C leed FC Lewenborg het eerste puntverlies.

1E

GRC Groningen bezorgde thuis NEO uit Borne de eerste nederlaag. GRC won met 2-0. NEO had voor de pauze een veldoverwicht, maar wist de defensie van GRC niet te verontrusten. De Groningers kregen zelfs de beste kans uit een counter.

Na de pauze kwam GRC fel uit de kleedkamer en door een schot vanaf zestien meter van Jur Wardenier werd het na 54 minuten 1-0. Na een uur zette Wardenier goed door en Erwin Alt schoot via de binnenkant van de paal raak: 2-0. NEO kreeg daarna ineens kansen waaronder een schot op de onderkant van de lat. GRC kreeg in de slotfase weer controle over de wedstrijd en hield de drie punten in eigen huis en steeg naar de derde plaats met 12 punten uit 6 wedstrijden.

GVAV Rapiditas verloor verrassend in de eerste klasse E. Op sportpark Kardinge was rode lantaarndrager Roden met 2-1 te sterk. GVAV kreeg de meeste kansen, maar onder meer de paal en de lat stonden een voorsprong in de weg. Na rust was het wel raak via Ramon Nijdam die, na opnieuw een bal op de paal, de rebound verzilverde.

Via counters van Rick Renkema en Hugo Steenbergen kwam Roden in korte tijd op voorsprong. GVAV kreeg daarna opnieuw veel kansen, maar de bal wilde er niet in. GVAV is vijfde met 10 punten uit 6 wedstrijden.

2K

Tim Sanders was bij Helpman de grote man. Hij was verantwoordelijk voor alle zes de doelpunten in het thuisduel tegen ASVB uit Blijham: 6-0. Over één doelpunt wordt nog wel getwijfeld omdat de kopbal er via een tegenstander in ging. Het was met name voor rust eenrichtingsverkeer. Na 12 minuten opende Sanders de score. Na een half uur werd hij gevloerd en Sanders benutte zelf de strafschop. Sanders tilde de stand voor de pauze naar 4-0. Na rust bood ASVB iets meer tegenstand, maar kon niet voorkomen dat Sanders er nog twee maakte: 6-0.

Forward speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Stadskanaal en SC Stadspark boekte de eerste zege door Sellingen met 2-1 te verslaan. Jordy Veninga en Cedwin Tel scoorden voor Stadspark. De winnende van Tel viel een minuut voor tijd.

Helpman staat tweede in 2K achter Valthermond met 11 punten uit 5 wedstrijden. Forward heeft ook 11 uit 5 en staat derde. Stadspark is elfde met 4 uit 5.

3C

FC Lewenborg leed het eerste puntverlies in de derde klasse C. In en tegen Muntendam werd het 4-4. Rai de Vries scoorde twee keer. De andere doelpunten kwamen van Armando Kremer en Brian de Witt. Muntendam kwam in de slotfase langszij toen Lewenborg na rood met tien man speelde.

Engelbert haalde thuis in dezelfde klasse hard uit tegen PJC: 7-1. Julian Zwerver was het goudhaantje met vier doelpunten. Hessel Veenstra, Yannick Mugabe en Jamie House maakten de overige drie.

Groninger Boys verloor in Eelde na een 0-2 voorsprong met 3-2 van Actief.

Lewenborg is eerste met 16 uit 6, Engelbert is derde met 12 uit 6 en Groninger Boys is achtste met 8 uit 6.