Aanhoudingen en drugsvondst bij inval politie in horecapand Nieuwstad

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In en bij een horecapand aan de Nieuwstad in Stad zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag meerdere personen aangehouden. Ook werd er een hoeveelheid drugs gevonden. Dat meldt de politie op sociale media.

Bij de politie waren anonieme tips en informatie binnengekomen dat er in de omgeving van het horecapand drugshandel plaats zou vinden. Daarop werd een controleactie uitgevoerd. “We zijn het horecapand ingegaan om de situatie er te bevriezen”, schrijft de politie. “Tegelijkertijd hebben we buiten op straat twee verdachten aan kunnen houden. Op de kruising Nieuwstad met de Haddingestraat werd op aangeven van een drugshond van de douane een handelshoeveelheid drugs aangetroffen.”

Aanhoudingen
Ook alle bezoekers van de horecagelegenheid werden met behulp van de hond gecontroleerd. “Vier van hen zijn na signalen van de hond gefouilleerd. Bij één bezoeker, een 30-jarige man uit Stad, werd een hoeveelheid softdrugs en contant geld aangetroffen. Hij is aangehouden. Ook een 51-jarige man uit Stad werd aangehouden. Hij liet zich discriminerend uit tegen een agent.”

Tips
Bij de actie waren behalve de politie en douane ook de gemeente Groningen en een Officier van Justitie aanwezig. “Als u het vermoeden heeft dat er ergens criminele activiteiten plaatsvinden, kun je deze informatie delen met Meld Misdaad Anoniem. Deze informatie wordt gedeeld zonder dat jij je naam of adres hoeft te vermelden.” Meld Misdaad Anoniem is te bereiken via telefoonnummer 0800 7000.