Velocitas plaatst zich, Engelbert en reserves GVAV zo goed als door

sport
Foto Andor Heij. Doel.

GRC Groningen, FC Lewenborg, Engelbert en de reserves van GVAV wonnen zondag allen hun wedstrijd in de tweede ronde van de districtsbeker. Velocitas dat zaterdag won van Be Quick plaatste zich door de winst van GRC voor de volgende ronde. Groen Geel en Woltersum zijn uitgeschakeld.

Eerste en tweede klasse (Nummers één en twee gaan door)

GRC Groningen won thuis met 3-0 van Musselkanaal. Dat betekent dat Velocitas in deze poule door gaat naar de knock-out fase en dat Be Quick 1887 (zat) en GRC aanstaande zaterdag op de Esserberg gaan uitmaken wie de tweede club is. GRC heeft aan een gelijkspel voldoende vanwege een beter doelsaldo.

Lagere klassen (Alleen groepswinnaar gaat door)

FC Lewenborg won in Eelde met 4-2 van Actief. Mitchell van Kalsbeek scoorde drie keer. Zondag moet Lewenborg thuis van Groninger Boys winnen. Zo niet gaat Groninger Boys door, want de ploeg van trainer Freddy de Grooth won eerder met 5-1 van Actief. In deze poule zitten slechts drie clubs.

Nieuwbakken derdeklasser Engelbert won bij MOVV met 4-2. Engelbert is door de tweede winst zo goed als zeker door. Een punt zondag thuis tegen WEO is voldoende, maar Engelbert kan zich waarschijnlijk zelfs een kleine nederlaag permitteren.

De reserves van GVAV Rapiditas wonnen in en tegen Farmsum met 4-0 en zijn daarmee zo goed als zeker verzekerd van de volgende ronde. Een punt in de thuiswedstrijd tegen het al uitgeschakelde Woltersum is zondag op Kardinge voldoende. Woltersum verloor ook de tweede wedstrijd. Bellingwolde was met 5-0 te sterk.

Groen Geel (zon) speelde met 2-2 gelijk in en tegen Kloosterburen. Omdat Groen Geel de eerste wedstrijd verloor zijn de Groningers uitgeschakeld. Kloosterburen gaat met Drieborg uitmaken wie door gaat.

Deel dit artikel: