Volle evenementenagenda op zaterdag: Hullabaloo, Radio NL Zomertoer en Swim Challenge

nieuws
Foto: Dennis Smit

Wie zaterdag wat wil ondernemen kan te kust en te keur in Stad. Van het aanmoedigen van zwemmers voor het goede doel tot het meedeinen op Hollandse hits op de Grote Markt.

In het Stadspark vindt het Hullabaloo-festival plaats. Het is voor de tweede keer dat het festival in Stad gehouden wordt. Headliner is de Noorse dj en producer Kygo. Ook de Oekraïense songfestivalwinnaar Kalush Orchestra geeft een optreden. Daarnaast heeft de organisatie artiesten als Danny Vera, Kraantje Pappie, Racoon, MEAU en Orange Skyline weten te strikken. De optredens vinden plaats op verschillende podiums.

Groningen Swim Challenge
Een evenement van een heel andere orde is de Groningen Swim Challenge. In totaal gaan zaterdag 275 zwemmers zoveel mogelijk geld inzamelen voor het UMCG Kanker Research Centrum. Een deel van de zwemmers doet in teamverband mee aan de Ultra Swim die zaterdagochtend in alle vroegte gestart is in Lauwersoog. De finish vindt rond 16.30 uur plaats in Stad. Daarnaast zijn er de Classic Swim en de City Swim. Bij het laatste onderdeel zwemmen deelnemers door de diepen in Stad. De Swim Challenge wordt voor de zevende keer gehouden en de afgelopen jaren is er zo’n 900.000 euro opgehaald.

Radio NL Zomertoer
Op de Grote Markt vindt vanaf 17.30 uur de Radio NL Zomertoer plaats. De radiozender bouwt gedurende de dag een groot podium op waarop tot in de late uurtjes diverse artiesten als Lucas & Gea, Burdy, Thomas Berge, Kevin Paré, Frank van Etten en anderen zullen optreden. De toegang bij dit evenement is gratis.