SP gaat met bewoners in Stad langste boodschappenlijst ooit voor Rutte maken

nieuws
In Utrecht gingen bewoners de afgelopen dagen aan de slag met hun boodschappenlijst voor Rutte. Foto: SP

De koopkrachtcrisis merken we allemaal: de boodschappen worden duurder, de gasprijs stijgt en ook aan de pomp betalen we meer. De SP komt woensdag in actie om met mensen in de binnenstad in gesprek te gaan over de koopkrachtcrisis.

De SP startte afgelopen zomer een campagne om de kosten voor mensen te verlagen, de inkomens te verhogen en om de torenhoge winsten van bedrijven meer te belasten. De partij voert sinds de start van de campagne gesprekken met bewoners, en daarbij worden er nu ook boodschappen voor het kabinet Rutte ingezameld. Deze boodschappen komen op lijstjes te staan die op 17 september, op Prinsjesdag, samen komen met andere lijsten uit het land en op die manier de langste boodschappenlijst ooit gaan vormen.

“De kosten rijzen de pan uit en de inkomens van mensen blijven achter”, vertelt raadslid Hans de Waard. “Het gaat zo niet langer. Nu is het genoeg! Daarom organiseren wij het Prinsjesdagprotest op 17 september en roepen we mensen op om mee te doen.” Tijdens gesprekken die de SP met meer dan 250 Groningers voerden, werden de dure boodschappen, stijgende energierekeningen en brandstofprijzen, het eigen risico en de hoge huren het meeste genoemd. Daarnaast geven steeds meer mensen aan dat het genoeg is geweest met de kabinetten Rutte. “We gaan van crisis naar crisis en de problemen van mensen stapelen steeds verder op. Steeds meer mensen krijgen betalingsproblemen en komen in de armoede terecht. Niet alleen de laagste inkomen, maar ook de middeninkomens komen in de problemen.”