“KEI-week is geslaagd als alle betrokken personen een leuke week hebben gehad.”

oogochtendshow
Foto door Rick van der Velde

De KEI-week is in volle voorbereiding en het bestuur heeft er erg veel zin in. Het evenement heeft in de afgelopen twee jaar in aangepaste vorm plaatsgevonden, maar dit jaar zal de KEI-week weer zijn zoals vanouds.

Dat vertelt KEI-week voorzitter Lars Eltingh. Toen het bestuur een jaar geleden begon met de voorbereidingen was dat nog beslist niet in kannen en kruiken, omdat er toen nog veel coronamaatregelen van kracht waren. Halverwege het jaar bleek dat die werden afgeschaald en kon aan een normale editie worden gewerkt. Dat ook alle locaties in de binnenstad kunnen worden gebruikt zorgt voor veel blijdschap bij het KEI-bestuur.

KEI-week is voor studenten én voor Stadjers

Dit jaar heeft het bestuur nog extra de focus gelegd op het samenkomen voor studenten, wat na twee jaar coronaquarantiaines eindelijk weer mogelijk is. Nieuw in deze editie is dat met name ook Stadjers welkom zijn in KEI-week. Het bestuur wil op deze manier laten zien dat het ook heel leuk is dat er studenten in de stad zijn en dat de KEI-week er is, aldus Eltingh.

Ludieke promotieactie

Sinds afgelopen weekend is bovenop een pand in de Waagstraat het logo van een bekend Gronings telecombedrijf deels met een doek “afgeplakt” en is er het woord “KEI” op dat doek te zien. Het telecombedrijf is hoofdsponsor voor de KEI-week en samen met studenten is deze actie tot stand gekomen, vertelt Eltingh. “Het is leuk hoe je samen met zo’n bedrijf zoiets voor elkaar kunt krijgen en dan ook op zo’n zichtbare plek! Het is overigens niet KEI-simpel om zo’n KEI-week te organiseren”, voegt hij er lachend aan toe.

“KEI-week is voor ons geslaagd als…”

Op de vraag wanneer voor hem de KEI-week geslaagd is, antwoordt Eltingh dat dit het geval is wanneer alle betrokkenen een leuke week hebben gehad. Dit geldt ook voor de 300 vaste vrijwilligers en 800 KEI-leiders en ook zeker de Stadjers die bij de evenementen aanwezig zijn. En natuurlijk voor de deelnemende eerstejaars studenten. “Dat ze een leuke week hebben gehad, dat ze goed zijn geïntroduceerd en er wat van hebben geleerd.”

De KEI-week is dit jaar van maandag 15 tot en met vrijdag 19 augustus. Meer informatie, waaronder het programma, is te vinden op de website van de KEI-week.

KEI-week voorzitter Lars Eltingh was te gast in de OOG Ochtendshow om alles over deze week van de Stichting Kommissie Eerstejaars Introductie te vertellen.