Hoogkerk blij met geluiden snel herstel zwembad: “Erg verheugd”

nieuws

De Vereniging Wijkraad Hoogkerk is blij met het nieuws dat de schade aan het wedstrijdbad in het dorp snel hersteld gaat worden. Vorige week sprak de voorzitter van het zwembad de intentie uit dat het zwembad volgend jaar weer open kan.

“Wij zijn erg verheugd met dit nieuws”, reageert voorzitter Ronald Kenter van de Wijkraad. “Aanvankelijk leek het erop dat het zwembad ook volgend seizoen gesloten zou moeten blijven. Daarop hebben wij gezegd, dat kan niet. En die mening hebben we ook gecommuniceerd met de verschillende partijen. Nu is er gezegd dat het zwembad gerepareerd gaat worden, en met dat nieuws zijn we heel blij. Het zwembad hoort bij Hoogkerk, en het is ons een doorn in het oog als je tijdens zo’n mooie zomer niet kunt zwemmen.”

Scheur in wedstrijdbad
In januari werd er een grote scheur in het wedstrijdbad ontdekt. Deze scheur loopt door het hele zwembad. Als er toch water in zou worden gepompt, zou het bad in korte tijd weer leeg zijn, en is er tevens kans dat het zwembad gaat verzakken. In juli liet de zwembad-voorzitter weten dat het herstel langer gaat duren en dat er mogelijk ook het volgende seizoen niet gezwommen kan worden. Die opmerking zorgde voor onrust. “Het zwembad wordt enorm gemist. Door de ouderen die er in de ochtenden hun baantjes zwommen, maar ook door de kinderen en jongeren die er nu niet kunnen ravotten. Het zwembad hoort bij Hoogkerk.”

“Een recreatieplas is geen zwembad”
Zonder zwembad is Hoogkerk de zomer toch goed doorgekomen. “Er is deze zomer veel gebruik gemaakt van de Ruskenveense Plas, een recreatieplas vlakbij Hoogkerk. Op iedere zomerse dag heb ik het strand daar vol zien liggen. En op zich is dat een hele mooie ontwikkeling. Maar een recreatieplas is geen zwembad. Het zwembad met goede faciliteiten, met de badjuf en -meester die een oogje in het zeil houdt. Het wordt gemist. Daarom zijn we blij met deze geluiden, en we zijn heel benieuwd hoe zich dit verder gaat ontwikkelen.”