Hitte in aantocht, maar Zwembad Hoogkerk kan nog steeds niet open

nieuws
Foto: Gabriella Fabbri from FreeImages

Hoewel meerdere bedrijven bezig zijn met zoeken naar de oorzaak achter de grote scheur in het zwembad van Hoogkerk, lijkt reparatie vooralsnog ver weg. Volgens zwembad-voorzitter Henk Schreuder zit er de komende hete dagen maar één ding op voor oververhitte bewoners: “Plons maar in het Hoendiep, dat is het dichtstbijzijnde alternatief.”

De scheur werd in januari al gevonden en dwong het zwembad om de gebruikelijke openingsdatum van 1 mei te laten varen. De scheur loopt door het gehele zwembad. Als er toch water in zou worden gegoten, zou het bad in korte tijd weer leeg zijn en is er kans dat het zwembad nog meer zakt dan nu.

In de winter was er nog de hoop dat het zwembad op een later moment in het jaar alsnog open zou kunnen. Helaas liggen er meerdere obstakels tussen vandaag en het herstel van het bad. Volgens Schreuder kan een gesubsidieerd bad de kosten niet zelf betalen en is de organisatie afhankelijk van verzekeringsgeld. De verzekeraar wil echter alleen overgaan tot betaling, als de oorzaak van de scheur boven water is. Meerdere bedrijven zijn bezig met onderzoek, maar deze maken volgens de zwembad-voorzitter  geen haast. “Pas als de oorzaak bekend is en de verzekering betaalt, kunnen we repareren”, stelt Schreuder.

Het zwembad gaat hoogstwaarschijnlijk dit jaar niet meer open en ook over volgend jaar zijn er zorgen, aldus Schreuder: “Ik word dagelijks aangesproken over het zwembad, maar ik moet constant slecht nieuws verkopen.” Voor de komende dagen heeft Schreuder dan ook maar één advies als reactie: “Plons maar in het Hoendiep dan, dat is het dichtstbijzijnde alternatief.”