Zuidelijke ringweg vanaf maandag zeven weken dicht tussen Euvelgunne en Europaweg

nieuws
Foto: Rijkswaterstaat via Groningen Bereikbaar

De zuidelijke ringweg is vanaf maandag in beide richtingen zeven weken dicht tussen knooppunt Euvelgunne en de Europaweg. Dat laat Aanpak Ring Zuid weten.

De zomerstremming, zoals het door Aanpak Ring Zuid wordt omschreven, begon afgelopen vrijdag al. Toen ging de noordbaan tussen de Europaweg en Euvelgunne dicht. Maandagochtend 06.00 uur komt daar de zuidbaan bij. Het weggedeelte blijft tot en met 26 augustus afgesloten vanwege allerlei werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden.

Werkzaamheden
“De weg krijgt de komende weken stukje voor stukje de definitieve aanblik met nieuwe lichtmasten en een groene middenberm”, laat Aanpak Ring Zuid weten. “Bij de Europaweg wordt het nieuwe viaduct van de ringweg verder uitgebouwd. Dit nieuwe gedeelte verrijst aan de noordzijde van de ringweg. Eind augustus nemen we dit nieuwe gedeelte in gebruik. Ook wordt hier gewerkt aan de nieuwe afrit voor verkeer dat vanaf het Julianaplein naar de Europaweg rijdt. Verderop legt de aannemer één nieuwe laag asfalt over twee losstaande rijbanen. Daardoor ontstaat een bredere weg, die straks meer verkeer kan verwerken.”

Omleiding
Wegverkeer wordt geadviseerd om te rijden via de noordelijke ringweg. Hierdoor is men tien tot vijftien minuten langer onderweg. Andere routes worden niet geadviseerd omdat capaciteitsproblemen voor lange files kunnen zorgen.