FC Groningen wint met 15-0 in oefenduel tegen VV Veelerveen

sport
Foto: Wouter Holsappel

FC Groningen heeft de oefenwedstrijd in Veelerveen tegen de plaatselijke amateurclub, uitkomend in de vierde klasse zondag, VV Veelerveen, met 0-15 gewonnen.

De ploeg trad beide helften met een compleet ander team aan. In de basisopstelling was de meest opvallende plek die van Tomas Suslov. De 20-jarige Slowaak speelt normaalgesproken vooral op het middenveld of hangend vanaf de rechterkant in de aanval, maar speelde tegen Veelerveen als linksback.

Eerste helft
Na zes minuten kwam FC Groningen al op 0-1 voorsprong dankzij nieuwkomer bij de FC, Ragnar Oratmangoen. Groningen liep in de eerste helft gestaag uit naar een 0-7 ruststand door nog eens Oratmangoen, twee keer Tomas Suslov en een hattrick van de Noorse spits Jørgen Strand Larsen.

Tweede helft
In de tweede helft startte FC Groningen dus met een compleet ander elftal. Ook deze elf gingen door waar het team uit de eerste helft mee was begonnen: doelpunten maken. Via twee doelpunten van Paulos Abraham, een keer Postema, een keer Valente, drie keer Cyril Ngonge vanaf de strafschopstip en een doelpunt van rechtsback Damil Dankerlui werd het uiteindelijk 0-15 in Veelerveen.

Opstelling eerste helft:
Verrips; Suslov, Sverko, Dammers, Kasanwirjo; Pelupessy, Lundqvist, Irandust; Joosten, Strand Larsen en Oratmangoen.

Opstelling tweede helft:
De Boer; Kalley, Te Wierik, Balker, Dankerlui; Matuta, Duarte, Valente; Ngonge, Postema en Abraham.