Sander Hollanders is eerste nieuwe aanwinst voor Donar

nieuws
Foto: Snack Admiral from FreeImages

Sander Hollanders speelt het komende seizoen bij Donar. Hollanders is daarmee de eerste nieuwe aanwinst voor het nieuwe seizoen voor de Groningse basketbalclub.

Hollanders is geboren op 13 september 2001 in Kerkrade en is 1.94 meter lang. Hij speelt op de shooting guard/shooting forward-positie. Op jonge leeftijd maakte hij al indruk bij de Basketbal Academie Limburg. Zijn ontwikkeling werd afgelopen seizoen bekroond met de uitverkiezing tot BNXT Rising Star of the Year. Hij scoorde afgelopen seizoen gemiddeld 12,5 punten en schoot zijn driepunters tegen 43%.

“Speelminuten zijn voor mij het belangrijkste”
Nu zet hij zijn carrière voort bij Donar: “Ik heb voor Donar gekozen omdat coach Matthew Otten en technisch-directeur Drago Pašalić zeiden dat ze graag met mij willen spelen, ondanks dat ik nog jong ben. Voor mij zijn speelminuten het belangrijkste en dat is ook wat ik hoop te krijgen. Dat ik een stap ga maken van een kleine club naar een grote club gaat niet makkelijk worden, maar ik denk wel dat dit de beste keuze is. Ook heb ik er voor gekozen omdat ik nog veel wil groeien als speler en persoon en denk dat ik dat het beste bij Donar kan doen.”

Matthew Otten: “Groot Nederlands talent”
Coach Matthew Otten: “Sander Hollanders is een groot Nederlands talent. Hij past in de cultuur die we voor ogen hebben, gezien zijn houding en werkethiek.” Hollanders heeft een contract getekend voor twee seizoenen.

Deel dit artikel: