Klaas van Veen volgt Erik Vredeveld op als bestuursvoorzitter VCOG

nieuws
Klaas van Veen - Foto via VCOG

Vanaf 1 september staat Klaas van Veen aan het roer van twaalf christelijke basisscholen en drie kinderopvanglocaties in de Stad. Dat maakte de scholenkoepel dinsdagmiddag bekend.

Van Veen volgt interim-directeur Albert Velthuis op, die het stokje zelf op 1 februari overnam van Erik Vredeveld. Die vertrok naar Emmen om daar een scholenkoepel voor openbaar onderwijs te besturen.

De nieuwe directeur is nu nog werkzaam bij de Rijksuniversiteit Groningen als hoogleraar Onderwijskunde en directeur van de universitaire lerarenopleiding en de afgelopen jaren ook als faculteitsbestuurder.

“Het is een geweldige eer om deze schitterende organisatie, waar de ontwikkeling van kinderen van 0-14 jaar centraal staat, de toekomst in te mogen leiden”, vertelt Van Veen over zijn aanstelling. “Ik zie het als mijn taak om er voor te zorgen dat alle medewerkers zich optimaal en volledig kunnen wijden aan de ontwikkeling van kinderen op onze kindcentra.”