Jongman: ‘Ik ga er voor zorgen dat er zo snel mogelijk weer in warm water gezwommen kan worden’

nieuws
Zwembad Kardinge

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport gaat er voor zorgen dat er zo snel mogelijk weer op een laagdrempelige manier gezwommen kan worden in warm water in zwembad Kardinge. Dat liet Jongman woensdag weten tijdens de Politieke Woensdag.

Jongman reageerde daarmee op vragen van SP-raadslid Hans de Waard. De Waard: “Bij zwembad Kardinge is het mogelijk om in warm water te zwemmen. Om medische redenen kan dit erg belangrijk zijn, bijvoorbeeld als je problemen hebt met je gewrichten. Sinds een aantal weken zijn er echter problemen. De poortjes waar men normaal gesproken gebruik van maakt om bij het bad te komen zijn gesloten, waardoor mensen moeten omlopen via trappen en gladde vloeren. Dit is voor hen erg vervelend. Hoe kunnen deze mensen geholpen worden?”

Wethouder Jongman: “Uit veiligheidsoverwegingen is een deur afgesloten”
Wethouder Jongman is duidelijk: “Het probleem dat u aankaart is bekend bij Sport050. De situatie is ook niet wenselijk. Uit veiligheidsoverwegingen is een deur afgesloten voor het publiek, waardoor de looproute is aangepast. Dit is met de beste bedoelingen gedaan, maar heeft wel een negatief effect, en daar gaan we iets aan doen. Dus we gaan zorgen dat een veilige toegang tot het bad hersteld gaat worden. Daarnaast zetten we een werkgroep toegankelijkheid sportaccommodaties op, waar mensen met een beperking in vertegenwoordigd zijn, zodat er ook op de lange termijn gewerkt wordt aan de toegankelijkheid.”

De Waard: “Betekent dit dat er komende vrijdag weer gezwommen kan worden?” Jongman: “Dat ga ik navragen, maar ik vind inderdaad dat dit wel zou moeten.”