Gorecht en Be Quick naar finales voor promotie

sport
Foto Martijn Minnema. Gorecht - LTC.

Gorecht en Be Quick 1887 (zat.) hebben dinsdagavond de finales van de play-offs om promotie bereikt.

Door Martijn Minnema

Gorecht versloeg LTC met 1-0 en kan zaterdag naar de eerste klasse promoveren. Be Quick was Loppersum met 2-0 de baas en kan zaterdag naar de tweede klasse promoveren.

Gorecht won zaterdag nog met 10-1 van Marum maar had het vanavond thuis tegen LTC uit Assen een heel stuk moeilijker. Voor rust waren er geen echt grote kansen te noteren en voetbalde LTC iets makkelijker. Gorecht oogde nerveus maar pakte na rust het initiatief.

Dat leidde tot een paar kansen, terwijl ook LTC sporadisch gevaarlijk werd. Negen minuten voor tijd ging de bal op de stip. Sven Hazewinkel schoot onberispelijk raak en dat bleek de winnende voor Gorecht. De Harenaars bleven in het restant (met ook nog 8 minuten blessuretijd) eenvoudig overeind en treffen zaterdag op neutraal terrein FC Meppel. Die wonnen na verlenging met 2-3 van FC Burgum wat daardoor naar de tweede klasse degradeert.

In de reguliere competitie won Gorecht uit en thuis van Meppel. Gorecht eindigde als tweede in 2J, Meppel eindigde op plek 8.

Be Quick 1887 speelde thuis tegen Loppersum en won met 2-0. Willem Lanjouw en Mick Dollenkamp scoorden voor de Groningers. Be Quick treft zaterdag, ook op neutraal terrein,  FC Klazienaveen. Be Quick werd tweede in 3C, Klazienaveen derde in 3D.

Deel dit artikel: