GVAV kampioen en promoveert naar eerste klasse

sport
Foto Twitter Jelle Slagter. GVAV kampioen.

GVAV Rapiditas is zaterdagavond in Veendam kampioen geworden van de tweede klasse L op zondag. De Groningers spelen daardoor volgend seizoen na zeven jaar in de tweede klasse weer in de eerste klasse.

Veendam 1894 werd in eigen huis met 3-0 verslagen. Daardoor is GVAV niet meer te achterhalen door de concurrenten, die nog drie wedstrijden te spelen hebben.

Voor de pauze kreeg GVAV een paar kansen, maar bleven de doelpunten uit. Na rust was het twee keer snel achter elkaar raak. Na 62 minuten scoorde Ingmar Liezenga met een schot van afstand en een minuut later verdubbelde Patrick Venema de score. Na 83 minuten deelde Liezenga de genadeklap uit en kon de ploeg van trainer Bas Veldman even later het kampioenschap vieren.

Deel dit artikel: