Stadsbestuur voert vanaf 1 mei in diverse wijken betaald parkeren in

nieuws
Foto: Google Maps - Streetview

In de wijken Paddepoel, Selwerd, Tuinwijk en De Hoogte wordt vanaf 1 mei betaald parkeren ingevoerd. Dat laat het Stadsbestuur dinsdag weten.

Het betaald parkeren zou aanvankelijk op 1 maart in deze wijken ingevoerd worden, maar omdat er te weinig personeel beschikbaar was bij onderaannemers om de betaalpalen te plaatsen, liep de invoering vertraging op. Op 1 oktober wordt het betaald parkeren geïntroduceerd in de Wijert. “Het betaald parkeren aan de Regattaweg, dat ook op 1 oktober ingevoerd zou worden, wordt uitgesteld”, meldt wethouder Philip Broeksma (GroenLinks) van Verkeer. “Dat komt omdat de planontwikkeling voor de Eemstoren meer tijd vraagt dan aanvankelijk gedacht.”

Met de uitbreiding van het betaald parkeren voert de wethouder een besluit uit van de Groningse gemeenteraad dat vorig jaar bepaalde dat in een groot aantal wijken in de stad betaald parkeren wordt ingevoerd. “Zo zorgen we ervoor dat forenzen en ander wijkvreemd verkeer een andere keuze maakt. Op die manier dringen we de parkeeroverlast terug, kunnen bewoners weer dichterbij huis parkeren en komt er ruimte vrij om straten anders in te richten.”

Deel dit artikel: