Leren over historische stoom- en dieseltreinen in nieuwe Arriva-trein ‘Museumspoorlijn STAR’

nieuws
Foto: Arriva

De nieuwe WINK-trein en de historische stoomtrein van Museumspoorlijn STAR stonden vandaag oog-in-oog met elkaar in Stadskanaal, tijdens de onthulling van de nieuwe WINK-trein van vervoerder Arriva. De trein draagt de naam ‘Museumspoorlijn STAR’.

Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk (provincie Groningen), Jieskje Hollander (regio-directeur Arriva) en Pieter Hofstra (voorzitter STAR) waren maandagmiddag het eerste gezelschap wat een kijkje mocht nemen in de nieuwe trein, één van de achttien WINK-treinen die Arriva sinds vorig jaar inzet in het noorden. Bijzonder aan dit exemplaar zijn de restyling van het toilet en de wanden eromheen. Op de wanden staan onder andere beelden van historische stoom- en dieseltreinen, een lied, een gedicht en uitleg over de langste museumspoorlijn van Nederland. De WINK-trein ‘Musuemspoorlijn STAR’ is één van de achttien nieuwe WINK-treinen die met behulp van een namenwedstrijd een unieke naam van een bestemming heeft gekregen.

De lancering van de WINK-trein en de eerste ritten die de stoomtrein dit weekend vormden de aftrap voor het 30-jarig jubileum van Museumspoorlijn STAR. “De trein blijft een prachtig vervoermiddel, met een lange historie en nog een gouden én groene toekomst voor zich. Jong en oud kunnen dit vandaag aanschouwen bij Museumspoorlijn STAR, dat is fantastisch”, aldus Hollander.

Foto: Arriva