Felyx over verdwijnen servicegebied: ‘Juist om overlast tegen te gaan voor buurtbewoners’

nieuws

Deelscooterverhuurder Felyx zegt altijd bereid te zijn om in gesprek te gaan met de gemeente als er behoefte is aan toevoeging van het servicegebied waar de scooters mogen staan. Dit zeggen ze naar aanleiding van het verdwijnen van het servicegebied in Beijum en Lewenborg en vragen van Wesley Pechler van de Partij voor de Dieren daarover.

Het raadslid wil van het gemeentebestuur weten waarom Felyx de scooters uit Beijum en Lewenborg heeft gehaald. Het komt vandaag in het politieke vragenuurtje ter sprake. Eerst mochten de scooters wel in Beijum en Lewenborg staan, maar dat gebied verdween als ‘groen gebied’ in de Felyx-app, tot ongenoegen van Pechler.

Felyx laat weten dat de reden is om overlast van Felyx-scooters tegen te gaan. “We merken dat er weing uptrack is vanuit die wijken. Mensen rijden er dus wel heen, maar de scooters vertrekken er weinig vanuit de wijken. Dan is de kans groot dat je clustering krijgt, veel scooters bij elkaar die amper tot niet gebruikt worden, en dat zou voor veel overlast voor de buurtbewoners kunnen zorgen,” vertelt een woordvoerder van Felyx.

Toch is de deelscooterdienst bereid om over elk gebied in de gemeente in gesprek te gaan. “Natuurlijk! Het liefst dan wel samen met de andere verhuurder in Groningen, Check, zodat we onze gebieden wel een beetje gelijk kunnen trekken. Als er echt behoefte is aan deelscooters in een bepaalde wijk dan willen wij daar zeker over in gesprek met de gemeente,” aldus de woordvoerder.

Het gemeentebestuur laat tijdens het politieke vragenuur bij monde van wethouder Broeksma weten dat die clustering inderdaad een reden kan zijn om in bepaalde gebieden geen deelscooters aan te bieden. Wel is Broeksma er niet blij mee dat bepaalde wijken daardoor niet meegenomen kunnen worden in de servicegebieden. Hij wil in gesprek gaan met de aanbieders van de deelscooter.

 Dit artikel is aangevuld met een reactie van de wethouder.