‘20.000 inwoners van Groningen kunnen geen deelscooters gebruiken’

Deelscooter-aanbieder Felyx heeft haar servicegebieden in Beijum en Lewenborg enkele weken geleden weggehaald. Daarmee hebben de ruim 20.000 inwoners van de wijken sinds kort geen toegang meer tot deelscooters. Een slechte zaak, stelt de raadsfractie van de Partij voor de Dieren.

Volgens PvdD-raadslid Wesley Pechler heeft Felyx de twee woonwijken enkele weken geleden weggehaald als servicegebied. Concurrent Check heeft Beijum en Lewenborg nooit als servicegebied gehad, waardoor er nu geen enkele aanbieder van deelscooters is in het noordoostelijke deel van de Stad.

De twee aanbieders van deelscooters in de Stad moeten juist meehelpen om het aantal korte autoritten terug te dringen, stelt Pechler: “Juist daarom moeten de deelscooters beschikbaar zijn in de woonkernen die relatief ver van het centrum af liggen.”

Pechler zal komende woensdag, namens de Partij voor de Dieren, opheldering vragen aan het gemeentebestuur over de ontstane situatie. De fractie wil onder meer weten of het college actief door de deelscooter-aanbieder op de hoogte is gesteld over het ontbreken van servicegebieden in de wijken.