Steven Bosch lijsttrekker Student & Stad bij aanstaande gemeenteraadsverkiezingen

Steven Bosch is de lijsttrekker van Student & Stad bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen in maart. Dat heeft de partij woensdagochtend bekendgemaakt.

Bosch zit nu één jaar in de gemeenteraad. Ondanks resultaten voor betere bescherming van huurders en meer studentenhuisvesting is hij nog niet klaar. “Ik ga met heel erg veel energie door om Groningen nog mooier te maken. Het herstellen van de evenementen- en cultuursector, betere bescherming van huurders en een duurzamere gemeente gaan mij aan het hart en daar wil ik voor blijven strijden”, aldus Bosch.

Vijftig namen
Op de lijst die gepresenteerd werd staan vijftig namen. Op plek twee staat politiek talent Mirte Goodijk, student International Relations en oud-voorzitter van de studentenhockeyclub GCHC. Op plek drie staat Karoline de Groot, ook student International Relations, actief bij studievereniging CLIO en student-assistent bij de RuG. De plekken 21 tot en met 50 worden gevuld met bestuurders van studenten-, studie- en sportverenigingen en fractieleden van Universiteits- en Hanzeraden.

Verkiezingsprogramma
Tegelijkertijd met de lijst werd ook het verkiezingsprogramma bekendgemaakt. Dit heeft de titel ‘Student Stemmen Student & Stad’. “Het verkiezingsprogramma staat bol van frisse, energieke ideeën om duurzamer te worden, de woningcrisis aan te pakken, huisjesmelkers te dwingen tot verandering en de evenementen- en cultuursector te redden. Het programma is een combinatie van progressieve en pragmatische politiek waarmee Groningen vooruit kan met jonge en frisse energie”, laat de partij weten.