KNVB schrapt districtsbeker en waarschijnlijk ook nacompetities

sport
Foto Andor Heij. Hoogeveen zet druk op het doel van Be Quick 1887.

De KNVB heeft de districtsbeker geschrapt om ruimte te maken om de competities af te maken. Er zaten nog acht clubs uit de gemeente Groningen in dat toernooi. Mogelijk worden ook de nacompetities niet gespeeld.

De KNVB wil per se de reguliere competities af maken die door de coronamaatregelen enige weken stil lagen. En omdat er bij veel clubs coronabesmettingen bij de spelers waren, werden diverse duels afgelast. Die moeten ook nog ingehaald worden.

“Twee seizoenen lang hebben we de competitie niet uitgespeeld en geen promotie/degradatie op basis van een volledig seizoen kunnen toepassen. Het doel voor de KNVB is om dit seizoen wel een eindrangschikking en een promotie/degradatie toe te kunnen passen op basis van sportieve prestaties”, aldus de voetbalbond.

Het bekertoernooi is daarom definitief geschrapt. De volgende clubs uit de gemeente waren daarin nog actief: hoofdklasser Be Quick 1887, de eersteklassers Oranje Nassau, PKC’83 en VV Groningen, de tweedeklassers Gorecht en Helpman en de derdeklassers HFC’15 en Omlandia.

Vrijdag neemt de KNVB een definitieve beslissing over de nacompetities en komt dan ook met een alternatief plan voor promotie en degradatie.

De competities voor de standaardteams worden in het weekeinde van 5 en 6 februari hervat. De lagere elftallen spelen komend weekeinde al.

Deel dit artikel: