Ruim anderhalve ton provinciale subsidie voor zeven grote evenementen

nieuws
Foto Andor Heij. Bevrijdingsfestival 2017

Zeven grote, jaarlijks terugkerende evenementen krijgen gezamenlijk bijna 180.000 euro aan subsidie voor de edities van volgend jaar. 

Het geld wordt verdeeld onder WinterWelvaart, Op Roakeldais, Hongerige Wolf, het Bevrijdingsfestival, Bie Daip, de Tocht om de Noord en het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen. Ook de stichtingen Middeleeuws Ter Apel, Pura Vida Blauwestad en Swingin’ Groningen hopen, mede dankzij een uitgestelde provinciale subsidies, weer evenementen te kunnen organiseren. Daarnaast zijn er evenementen opgenomen in het Uitvoeringsprogramma Cultuur 2021-2024, zoals Grasnapolsky, Noorderzon, Eurosonic Noorderslag en de Zomer Jazz Fietstour.

“De sector heeft de afgelopen tijd fantastisch ingespeeld op alle onzekerheid en de beperkingen rondom corona”, vertelt gedeputeerde Mirjam Wulfse over de subsidies. “Dat heeft engelengeduld gekost, maar de flexibiliteit van de sector valt te prijzen. Met deze nieuwe regelingen koppelen we het regionale DNA aan landschap, cultuur en vrijetiidseconomie. Daarmee willen we meer mensen bereiken en onszelf krachtiger op de kaart zetten. We hopen op een beter evenementenjaar in 2022.”