Afgelopen: FC Groningen voorkomt blamage bij Excelsior

FC Groningen speelt vandaag in de laatste 32 van de TOTO-KNVB beker. Om door te gaan naar de achtste finales, zal FC Groningen in Rotterdam langs Excelsior moeten. Kan de ploeg van Danny Buijs doorbekeren? Volg het hier live!

Eindstand: 2-4

AFGELOPEN! FC Groningen kruipt door het oog van de naald en bekert verder.

115’ Vier minuten later is het alweer raak voor Strand Larsen. De spits passeert doelman van Gassel en schuift de bal binnen: 2-4.

111’ Wat komt de FC Goed weg, doelpunt! Strand Larsen kan binnen tikken op aangeven van Suslov: 2-3.

104’ Dallinga schreeuwt om een strafschop, maar krijgt een gele prent voor een schwalbe.

91’ De verlenging is begonnen.

90+1’ Drie minuten extra tijd..

84’ Een cadeautje voor Groningen! Na een schwalbe van De Leeuw krijgen de bezoekers een strafschop. El Hankouri pakt het cadeautje uit: 2-2.

72’ Hoekstra redt erg knap op een inzet van Excelsior.

70’ Excelsior komt weer op voorsprong.. Na slordig verdedigen en uitglijden van Dammers kan Julian Baas vrij binnenschieten. 2-1.

68’ Het houdt niet over op Woudestein. Verlenging komt dichterbij.

58’ Driedubbele wissel bij FC Groningen: Sverko, Abraham en Postema worden vervangen door Meijer, Strand Larsen en Joosten.

46’ De tweede helft is van start.

Het is rust.

45+2’ Dammers dicht bij de voorsprong met een kopbal.

45+1’ Een heerlijk doelpunt van Ngonge! De speler neemt de bal met een schitterende pirouette mee en rondt kalm af: 1-1.

37’ FC Groningen weet nog geen potten te breken in Rotterdam.

23’ Excelsior op voorsprong.. Niemeijer kopt glashard binnen: 1-0.

10’ Ngonge kopt over.

8’ De eerste poging komt van Groningen. El Hankouri jaagt de bal het stadion uit.

1’ We zijn begonnen!

Opstelling SBV Excelsior: Van Gassel, Horemans, El Yaakoubi, Vlasenko, Aberkane, Wieffer, Dallinga, Niemeijer, Chacon, Eijgenraam, Baas

Opstelling FC Groningen: Hoekstra, Kasanwirjo, Dammers, Sverko, Van Hintum; Duarte, Suslov; El Hankouri, Ngonge, Abraham; Postema

Scheidsrechter: Pol van Boekel