Verlengde Lodewijkstraat komend weekend dicht voor alle verkeer

nieuws

De Verlengde Lodewijkstraat is van vrijdag 12 november 22.00 uur tot maandag 15 november 06.00 uur afgesloten voor alle verkeer, ter hoogte van de onderdoorgang van de zuidelijke ringweg.

Aannemerscombinatie Herepoort gaat komend weekend op deze plek zogenaamde stempels inhijsen, enorme buizen die tussen twee tegenover elkaar liggende damwanden worden geplaatst. Deze buizen moeten tijdelijk voorkomen dat de damwanden naar binnen worden gedrukt. Zodra er een betonnen vloer is gestort, zijn de stempels niet meer nodig en worden ze weggehaald.

De hijskraan voor deze werkzaamheden moet gedeeltelijk op de straat staan. Vanwege de veiligheid voor het verkeer is de weg daarom afgesloten voor alle verkeer.

Autoverkeer wordt omgeleid via de Europaweg en Boumaboulevard en andersom. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Esperantostraat, de Meeuwerderbaan, het (Verlengde) Winschoterdiep en de Redoute en andersom. Fietsers tussen het centrum van Groningen en Haren hebben de Hereweg als alternatief.