Minderjarige jongen blijft langer vastzitten vanwege mishandeling Helper Kerkstraat

nieuws
Foto: 112groningen.nl

De minderjarige jongen die afgelopen weekend werd aangehouden vanwege de mishandeling van een 42-jarige vrouw uit Stad blijft langer vastzitten. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag laten weten.

De mishandeling vond zaterdagavond rond 21.00 uur plaats. De jongen en een meisje waren fietsen aan het omgooien in de Helper Kerkstraat. De 42-jarige vrouw hoorde dit, snelde naar buiten en sprak de twee aan. De vrouw werd vervolgens omgeduwd en er werd tegen haar hoofd getrapt. De jongen wordt ervan verdacht de bewuste trappen te hebben uitgedeeld.

Het meisje is inmiddels onder voorwaarden vrijgelaten. Ze wordt gezien als medeverdachte, maar wordt niet verdacht van het schoppen tegen het hoofd van het slachtoffer.