Groningse gemeenteraad roept klimaatnoodtoestand uit

nieuws
Foto: Klaus Post from FreeImages

De coalitiepartijen en een deel van de oppositiepartijen hebben woensdagavond in de Groningse gemeenteraad de klimaatnoodtoestand uitgeroepen. Dit gebeurde op initiatief van GroenLinks.

“Het is één voor twaalf”, zegt raadslid Ceciel Nieuwenhout van Groenlinks, terwijl de klok bijna 23.30 uur aanwijst. “Als we doorgaan met de uitstoot van broeikasgassen, dan staan ons vreselijke gebeurtenissen te wachten.” De politica wil een stevig signaal afgeven dat het nu echt tijd wordt om de klimaatsituatie serieus te nemen, dat er zoveel mogelijk gedaan moet worden.

Het uitroepen van de klimaatnoodtoestand wordt door alle partijen gesteund, met uitzondering van de fracties van het CDA, VVD, PVV, Stadspartij en 100% Groningen. Van Nieuwenhout voegde nog toe dat het wat haar betreft niet bij woorden blijft. Volgens haar is het verstandig dat het Stadsbestuur richting Den Haag trekt om ervoor te zorgen dat gemeenten ook hun klimaatdoelen kunnen behalen. Het Groningse Stadsbestuur moet daarnaast het nastreven van klimaatdoelen stimuleren.

Deel dit artikel: