Bruggen Noord-Willemskanaal vanaf volgende week vier maanden dicht voor pleziervaart

nieuws
Foto Andor Heij: Spoorbrug Fietsbrug Noord Willemskanaal

Tot 8 februari 2022 is er geen brugbediening bij alle Groninger bruggen over het Noord-Willemskanaal. De bruggen blijven vanaf 18 oktober vier maanden dicht voor de recreatievaart.

Werkzaamheden op en rond het kanaal, ter hoogte van de Julianabrug, zijn de oorzaak van deze stremming. Over het Noord-Willemskanaal komt een tijdelijke Julianabrug. Voordat de tijdelijke noodbrug er ligt worden onder andere ‘remmingswerken’ aangebracht en aanpassingen gedaan aan de kade. Ook wordt het kanaal gebruikt voor de opslag van werkmateriaal, waardoor er geen ruimte is om langs te varen.

Het gaat om de bruggen tussen de Eelderbrug in Groningen tot en met de Meerwegbrug in Haren. Tussen 18 oktober en 7 november zijn de bruggen helemaal dicht.

De brugbediening voor de beroepsvaart gaat, met aangepaste tijden, wel gewoon door. Op werkdagen kan de beroepsvaart zich tussen 09.30 en 15.30 uur, 24 uur van tevoren, aanmelden bij de centrale bedienpost van de gemeente Groningen (050 – 318 8500).