PEN EM vestigt zich op Groningen Airport Eelde

nieuws
Foto: Groningen Airport Eelde

Het bedrijf PEN EM heeft zich per 1 april gevestigd op Groningen Airport Eelde. PEN EM richt zich op het bevorderen en versnellen van de introductie van elektrische passagiersvluchten.

De ambitie van PEN EM is om op termijn ook een eigen luchtvaartmaatschappij op te richten, om zo passagiers nationaal en internationaal op een duurzame manier te vervoeren. De vier oprichters zijn luchtvaartprofessionals met jarenlange ‘executive’ ervaring in de luchtvaartsector.

Jochem Croon, mede-oprichter van PEN EM, zegt: “Elektrisch vliegen heeft vele voordelen. Het is milieu-efficiënter, het zorgt voor minder overlast en het maakt vliegen op minder drukke routes ook rendabel, waardoor de bereikbaarheid van regio’s wordt verbeterd. Wij zien dit echt als de toekomst voor passagiersvervoer. “Voor PEN EM is Eelde een logische plek om zich te vestigen. “Noord-Nederland is koploper in de transitie naar duurzame energiesystemen, met name op het vlak van waterstof, en dat zal optimale synergie opleveren.”

Meiltje de Groot, Directeur Groningen Airport Eelde is blij met de komst van het bedrijf. “Dit past bij onze duurzaamheidsambities. Met ons initiatief NXT Airport willen we de luchtvaart en luchthaven verduurzamen. Met PEN EM op het luchthaven terrein, maken we weer een mooie en belangrijke stap.”

Deel dit artikel: