3,6 miljoen euro voor vier jaar cultuuronderwijs in Groningen

nieuws
Annika (12) toont trots haar schilderij ‘Op weg naar de ruimte’ - Foto: Stichting Kunst & Cultuur

De komende vier jaar is er ruim 3,6 miljoen euro beschikbaar voor het cultuuronderwijs in Groningen. Daardoor zijn duizenden basisschoolleerlingen verzekerd van lessen op het gebied van dans, erfgoed en theater.

Met het geld, wat voor de helft wordt gefinancierd door de provincie en de gemeente Groningen en wordt verdubbeld door het Fonds voor Cultuurparticipatie, kunnen ook leerkrachten worden getraind om cultuur en creativiteit te verbinden aan vakken als taal en rekenen. Naast basisscholen worden de komende jaren ook de kinderopvang en de onderbouw van het voortgezet onderwijs bij het programma ‘Cultuureducatie met Kwaliteit Groningen’ betrokken.

“Met het geld kunnen wij als Stichting Kunst & Cultuur verder gaan met het programma ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’”, aldus een blije projectleider Bas Hendrickx. “De afgelopen jaren zijn we erin geslaagd 226 Groningse scholen aan de regeling te verbinden. Met dit budget kunnen we een nieuwe boost geven aan het programma dat zich inzet voor de creatieve ontwikkeling van alle leerlingen.”

Op 15 april, tijdens het volgeboekte online cultuurfestival Brandstof, wordt het programma toegelicht door wethouder Paul de Rook, gedeputeerde Mirjam Wulfse en Hedwig Verhoeven, directeur van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Deel dit artikel: