Raadsfracties willen camera’s in en rond Folkingestraat

nieuws
Foto: Chris Castillo from FreeImages

De gemeente Groningen moet, volgens de raadsfracties van het CDA, de VVD, de PVV en de Stadspartij, een minder halsstarrige houding aannemen als het gaat om cameratoezicht in de Binnenstad. In schriftelijke vragen roepen de fracties op om cameratoezicht in te zetten in en rond de Folkingestraat.

Recente berichtgeving over doodsbedreigingen in de Folkingestraat zijn de aanleiding voor de hernieuwde roep om meer cameratoezicht in de Binnenstad. Bewoners voelen zich niet veilig in hun eigen straat en durven soms ’s avonds niet over straat. Toenemende overlast door drugsdealers en gebruikers zijn daar de oorzaak van.

De fracties willen daarom actie van het college van burgemeester en wethouders om de problemen terug te dringen. Dat moet volgens de fracties op korte termijn gebeuren. Naast vaste camera’s moet ook mobiel cameratoezicht een uitkomst bieden voor de opsporing van de overlastgevers. Daarnaast hopen de fracties op de afschrikkende werking van de camera’s.

Deel dit artikel:
Adverteren?