Raadsfracties willen huidige Cliëntenraad een jaar langer overeind houden

nieuws
Foto: Google Maps

De gemeenteraadsfracties van de Partij voor de Dieren, de Partij voor de Vrijheid en 100% Groningen willen dat het gemeentebestuur de beslissing over een nieuwe verordening voor de Cliëntenraad Werk & Inkomen een jaar uitstelt. Daartoe hebben de fracties woensdag een motie ingediend.

De gemeenteraad beslist woensdagavond over een voorstel om de cliëntenraden van de gemeente Groningen en de voormalige gemeentes Haren en Ten Boer te ‘harmoniseren’. Volgens de Cliëntenraad dreigt met de nieuwe verordening het doek te vallen voor de onafhankelijkheid van het adviesorgaan. Verantwoordelijk wethouders Isabelle Diks is het daar niet mee eens.

De indienende fracties willen dat het college ervoor kiest om de huidige leden in de nieuwe raad mee te nemen en om samen met hen een nieuwe voorzitter aan te stellen. De fracties zijn niet blij met het feit dat de huidige leden hebben aangegeven niet aan de overdracht van de oude naar de nieuwe cliëntenraad mee te zullen werken en dat zij hun werkzaamheden voor de cliëntenraad zullen stoppen. Daarom willen ze dat het college het komende jaar in overleg gaat met de leden van de huidige Cliëntenraad en samen met hen een nieuwe verordening opstelt voor 2022.

Deel dit artikel: