Groningers moeten reis kunnen plannen, boeken en betalen via app van Arriva

nieuws
Foto: Ramon Vreeman

Groningers en Drenten kunnen binnenkort gebruik maken van een mobiliteits-app om deelfietsen, deelauto’s en bus- of treinreizen te boeken en betalen. De provincies Drenthe en Groningen geven Arriva twee jaar de tijd om een app te ontwikkelen die dat kan.

Drenthe en Groningen zijn samen één van de zeven pilotgebieden in Nederland voor het landelijke project ‘Mobility as a Service’ (MaaS),  bedoeld om duurzaam reizen te stimuleren en het mobiliteitssysteem in Nederland te verbeteren. Arriva heeft al een MaaS-app getiteld ‘Via-Go’. Deze app moet de vervoerder verder ontwikkelen en uitbreiden naar alle vormen van vervoer.

De pilot start op 1 december 2020. Naar verwachting zijn de specifieke toepassingen voor Groningen en Drenthe over een half jaar al beschikbaar.

Deel dit artikel: