Groningse bierbrouwerijen organiseren online proeverij

nieuws
Foto: Wouter Holsappel

Vijf Groningse bierbrouwerijen slaan de handen ineen en organiseren op vrijdag 4 december een online bierproeverij. De brouwerijen noemen het een unieke samenwerking.

De proeverij wordt georganiseerd door De Prael Groningen, Baxbier, Martinus, Dokjard en Rockin’ Ludina. Op de avond van 4 december kunnen deelnemers vijf verschillende bieren proeven waarbij men tegelijkertijd een virtuele rondleiding krijgt die de kijker langs het brouwproces voert. De online proeverij wordt gehouden omdat de proeflokalen, waar de bierbrouwerijen normaal gesproken hun gasten ontvangen, al sinds 14 oktober gesloten zijn. Om het hoofd boven water te houden wordt er koortsachtig gezocht naar creatieve manieren.

De online proeverij is een voorbeeld van één van deze creatieve manieren. Mensen die mee willen doen kunnen vanaf 25 november een proefdoos bij één van de deelnemende brouwerijen bestellen of kunnen langsgaan om ter plaatse een pakket te kopen. Bij het pakket wordt informatie geleverd over hoe de proefavond in zijn werk gaat en op welke website-adres de proeverij te volgen is.