Boomwachters in gesprek met wethouder Chakor

nieuws

Voorzitter Kristin McGee van de Boomwachters spreekt vrijdag met wethouder Glimina Chakor over het Groningse bomenbeleid. Het gaat vooral over de toekomst van de boomverzorging en het boombehoud.

Volgens de Boomwachters blijkt uit cijfers dat Groningen één van de steden is met het laagste boombedekkingspercentage van heel Nederland: ongeveer 12 procent. Kristin McGee zal ook pleiten voor een totaal andere manier van kwantificeren van bomen om inwoners van Groningen op de hoogte te houden van de belangrijkste stadsbosbeheerpraktijken. De Boomwachters vinden de huidige aanpak erg verouderd.

Volgens de Boomwachters moeten bomen niet gerangschikt worden op hun aantal, maar op het dekkingspercentage van de boomkruinen. Zij vinden dat de Groningers slechts onduidelijke en beperkte informatie over de bomen in de stad krijgen.

Deel dit artikel: