Tijdelijk GroenLinks-raadslid wil zich inzetten tegen eenzaamheid

nieuws
Foto Evert Janse. Gemeenteraad 2020

Petra Brouwer is woensdagmiddag tijdens de gemeenteraadsvergadering geïnstalleerd als tijdelijk raadslid voor GroenLinks. Brouwer vervangt Ceciel Nieuwenhout die vanaf afgelopen week met zwangerschapsverlof is.

Brouwer zat in de periode van 2015 tot 2018 ook namens GroenLinks in de gemeenteraad. Gedurende haar tijd in de raad wil Brouwer zich inzetten om eenzaamheid tegen te gaan. “In zowel mijn persoonlijke als professionele omgeving merk ik veel eenzaamheid op”, aldus Brouwer. “Contact met mensen is ontzettend belangrijk. Vooral nu, tijdens de coronacrisis, neemt het contact echter af. Daarom wil ik mijn beperkte tijd in de raad gebruiken om hier voor betekenisvolle vooruitgang te zorgen. Gelukkig heb ik een fractie die me daarin kan steunen, maar uiteraard wil ik me ook openstellen voor allerlei suggesties van de inwoners van de gemeente. Ik moedig iedereen met een idee aan om me te mailen“.

De verwachting is dat Brouwer tot 15 oktober zitting zal nemen in de raad. De portefeuille van Nieuwenhout wordt binnen de fractie onderling verdeeld.

Deel dit artikel: