Brandweermannen redden jonge koe uit sloot

nieuws
Foto: Ruben H. - 112groningen.nl

De brandweer van Eelde moest woensdagavond in actie komen om een jonge koe uit een sloot te redden aan de Achtermadeweg in Haren. Dat meldt de incidentenwebsite 112groningen.nl.

De melding van een dier in problemen kwam rond 21.30 uur binnen waarop een tankautospuit van het Eelder korps ter plaatse werd gestuurd. Bij aankomst bleek een koe door nog onbekende oorzaak in een sloot terecht te zijn gekomen. Ondanks verwoede pogingen lukte het haar niet om uit het water te komen. De brandweerlieden hebben vervolgens een handje geholpen. Met een touw kon de koe uiteindelijk op het droge worden geholpen.

De reddingsactie geschiede onder grote belangstelling. Verschillende andere koeien die in het weiland stonden kwamen bij de brandweermannen kijken wat ze nou toch aan het doen waren. De bewuste koe is niet gewond geraakt. Na een half uur kon de brandweer weer terugkeren naar de kazerne.

Foto: Ruben H. – 112groningen.nl