Bouw vijfde nieuwe woonblok in Grunobuurt van start

nieuws
Impressie: De Zwarte Hond

De bouw van het vijfde nieuwe woonblok in de Grunobuurt is afgelopen week begonnen. Het woonblok, ‘Tractie’ genaamd, is een appartementencomplex met 107 woningen voor sociale- en middenhuur.

Tractie krijgt 107 huurappartementen met een gemeenschappelijk binnenterrein waar geparkeerd kan worden. Het gebouw varieert in hoogte van drie tot zeven bouwlagen. Er komen woningen voor de sociale huur en middenhuur: appartementen met drie of vier kamers en maisonnettes met entree op de straat. De appartementen zijn gasloos en energiezuinig. Als alles volgens planning verloopt, wordt het appartementencomplex in het vierde kwartaal van 2021 opgeleverd.

“We doen er alles aan om tijdens deze crisis door te gaan met ontwikkelen en bouwen. Groningen heeft woningen nodig. We zien dat er een grote groep mensen is die teveel verdient voor sociale huur, maar te weinig voor een koopwoning. Middenhuur biedt kansen voor doorstroming en draagt bij aan de realisatie van de ongedeelde stad”, aldus Jan Jaap Vogel, directeur Vastgoed bij Nijestee. In deze afstandelijke tijd meer dan ooit, een pluim voor alle vakmensen op de bouwplaats, zij maken het waar! En een pluim voor Nijestee. De bouw heeft daadkrachtige opdrachtgevers nodig om de crisis het hoofd te bieden”, zo vult Antje de Groot-Schuttert, directeur bij Trebbe aan.